Cordon Bleu
kuřecí
½ - 1
4x
Ingredience
4 ks kuřecích prsou, 4 plátky šunky, 4 plátky eidamu
200 g hladké mouky, 200 g strouhanky, 2 vejce, 1 lžíce mléka,
sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
Kuřecí prsa opatrně rozklepejte mezi dvěma fóliemi, aby se nepotrhala, na plátky silné přibližně 7 mm. Plátky po obou stranách osolte a opepřete.
Maso položte hladkou stranou dolů a na každý kus dejte plátek šunky a plátek sýra překrojený na poloviny. Plátek masa opatrně přeložte, kraje sklepněte dohromady a přehněte je směrem ke středu.
Vzniklé kapsy obalte v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a špetkou soli a nakonec ve strouhance. Vložte do rozpáleného oleje a pozvolna smažte (cca 7 minut při 150 °C). Kapsy můžete také osmažit „na barvu“ a dát dodělat do trouby na 15 min. při 150 °C.