Novinky

17. 4. 2019
My slavíme Velikonoce již dnes! A to tímhle parádnickým chlebíčkem :) takový, ale i ty klasické najdete na všech našich prodejnách!🥰🥳 Dali byste si ho nebo raději "šunkáč s vajíčkem"?🔍✅

17. 4. 2019více informací ›

29. 3. 2019
Další z várky receptů, kterými vítáme jaro je tady!☘️🍴🔝🥰 co takhle kuřecí rolky na víně? Zastavte se u nás pro skvělé kuřecí maso, sušenou šunku a něco na zub :)🥩

Kuřecí rolky na víně
2 ks kuřecích nebo krůtích prsou
65 g lučiny
hrst sušených rajčat v oleji
lžičku bazalky
3 dcl červeného vína
4 plátky sušené šunky (prosciutto crudo)
2 lžíce třtinového cukru
stroužek česneku
kuřecí vývar (bujón)
2 dcl vody

Maso jemně naklepejte, aby se z něj dala udělat rolka. V mističce smíchejte lučinu, bazalku, rozmačkaný česnek a nakrájená rajčata. Naneste na pláty masa a opatrně zarolujte. Rolky pak omotejte plátky sušené šunky a zpevněte provázkem nebo nití. V hrnci smíchejte vodu s vývarem a culkrem, přidejte 2 dcl vína a přiveďte k varu. Vložte kuřecí rolky a vařte zhruba 20 minut. Poté rolky vyndejte a nechte dopéct v troubě. Do omáčky přilijte zbylé víno, případně trochu cukru a zahustěte. Hotové rolky přelijte omáčkou a podávejte s rýží.

29. 3. 2019více informací ›

19. 3. 2019
Jak jinak přivítat jaro než nějakým skvělým receptem :) Zkuste spolu s námi recept naší Báry🔝🍗🍴🌞💐☘️
Dali byste si? :)

Jarní kuřátko
celé kuře
6 ks jarní cibulky
5 stroužků česneku
4 ks mrkve
2 lžíce másla
3 šalotky
citron
sůl
olej
hrt petrželky
hrst kopřivových lístků

Kuře a máslo nechte zteplat na pokojovou teplotu. V misce smíchejte máslo, stroužek rozmačkaného česneku a sůl. Směs rozetřete pod kůži na prsou kuřete. Do kuřete dejte omytý a rozčtvrcený citron. Celé kuře pak pomažte olejem a posolte. Vložte do pekáčku. Očistěte cibulky šalotky, mrkve, přepulte a přidejte ke kuřeti. Vše ochuťte bylinkami a dejte do předehřáté trouby na 200 stupňů. Po 20 minutách kuře obraťte a pečte dalších 20 minut, pokud je potřeba, kuře podlejte. Zbylých 15 minut zvyšte teplotu trouby na 220 stupňů a nechte propéct hrudník a prsa kuřete. Podávejte s opečenými brambory.

19. 3. 2019více informací ›

7. 3. 2019
Králík je jedním ze symbolů právě přicházejícího jara🍲🥰🔝🏖🍽. Jeho maso je navíc velmi kvalitní: obsahuje minimum tuku, cholesterolu a kalorií, ale naopak vysoké množství proteinů. Příští týden ho můžete v našich prodejnách koupit ještě výhodněji!
Pro inspiraci přinášíme recept na výborného králíka se svíčkovou omáčkou.

Ingredience:
1 ks králíka
80 g slaniny
150 až 180 g kořenové zeleniny (menší celer, mrkev, petržel)
200 g smetany (1 kelímek)
1 ks velké cibule
1 ks citronu
kuličky nového koření
kuličky celého pepře
bobkový list
vlažná voda
cukr
tuk
sůl

Postup:

1. Připraveného králíka opláchneme, osušíme utěrkou a hojně prošpikujeme proužky slaniny, osolíme.
2. V pekáči rozpustíme sádlo nebo nalijeme tuk na kterém orestujeme očištěnou, na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s oloupanou cibulí nakrájenou na kostičky.
3. Orestovanou zeleninu mírně podlijeme vodou a vložíme, nejlépe naporcovaného králíka, zeleninu osolíme, přidáme koření a zaklopené pečeme v troubě cca 60 minut, pak dalších 30 minut odkryté, občas maso obrátíme a podlijeme vlažnou vodou.
4. Měkkého králíka vyjmeme, uložíme v teple.
5. Z výpeku vyjmeme koření, zeleninu buď propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.
6. Omáčku dle potřeby zředíme vodou, provaříme se smetanou, dochutíme citrónovou šťávou, cukrem, popřípadě ještě osolíme (pokud by jsme měli omáčku příliš řídkou, můžeme ji zahustit hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody, hustou omáčku naopak ředíme mlékem)

Zdroj: receptyonline.cz

7. 3. 2019více informací ›

21. 2. 2019
U nás najdete nejen skvělé uzeniny a maso, poctivé polotovary a nebo třeba výborné polévky🍲💟, máme ale také širokou nabídku sýrů :) tak zaskočte a udělejte si skvělou bagetku k večeři nebo snídani :)

21. 2. 2019více informací ›

7. 2. 2019
Jen málokterý kus masa lze využít tolika způsoby jako vepřovou krkovici. Je šťavnatá a chuťově výrazná, můžeme ji připravit jako steak, udělat z ní řízečky či si ji vychutnat na houbách nebo zelenině. Teď navíc u nás vepřovou krkovici bez kosti nakoupíte výhodněji.

Vepřová krkovice na houbách
1 kg vepřová krkovice
paprika - sladká
sůl
pepř mletý
400 g hlíva ústřičná
1 svazek naťové cibulky
2 ks červená paprika
125 ml bílé víno - suché
250 ml zeleninový vývar
tuk na vymaštění pekáče
libeček snítka
tymián na ozdobení

Vepřovou krkovici dobře omyjeme, osušíme a potřeme sladkou paprikou, solí a pepřem. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C/plyn stupeň 2) přibližně 2 hodiny. Mezitím si opatrně očistíme houby a přepůlíme je. Naťové cibulky a paprikové lusky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kousky.

Přibližně 45 minut před dopečením podlijeme pečeni bílým vínem a zeleninovou polévkou. Zhruba 30 minut před dopečením přidáme do pekáče hlívu ústřičnou, cibuli a papriku a všechno s masem podusíme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Libeček i tymián opereme, osušíme a nahrubo posekáme. Na míse potom upravíme vepřovou pečeni s houbami a se zeleninou a ozdobíme zelenými bylinkami

Zdroj: Igurmet.cz

7. 2. 2019více informací ›

1. 2. 2019
Ještě dneska a zítra pro vás máme naprosto skvělou akci! Za zvýhodněnou cenu můžete koupit kuřecí maso! A co s ním? Zkuste třeba skvělou roládu, naplnit jí můžete párkem, jatýrky a nebo třeba šunkou a sýrem. Řekněte, nevypadá skvěle?😍🍽🔝

1. 2. 2019více informací ›

23. 1. 2019
Máte rádi jatýrka? Obsahují velké množství vitamínů skupiny B, například vitamínu B 12 a dalších důležitých látek. A vykouzlit s nimi můžete třeba tuto vynikající domácí paštiku. Vepřová játra teď navíc teď u nás nakoupíte výhodněji – za 79, 90 Kč/kg.

Paštika z vepřových jater
500 g vepřových jater
2 cibule
150 ml kuřecího vývaru
100 ml červeného vína
100 g másla
2 lžíce oleje
100 ml smetany
čerstvý tymián
sůl, pepř

Játra očistíme, nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme tymián a játra - smažíme ze všech stran. Zalijeme vínem, vývarem, dochutíme solí, pepřem a necháme pod pokličkou vařit 15 minut doměkka. Uvařená játra vložíme do mísy, přidáme nakrájené máslo a mixujeme tyčovým mixerem dohladka. Přidáme tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Paštiku přelijeme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme.
Paštiku skladujte v lednici.

23. 1. 2019více informací ›

15. 1. 2019
Jitrničky, jelita, tlačenka, prejt a další delikatesy od 14. ledna v našem řeznictví! Zabijačkové speciality jen té🇨🇿🥰 nejlepší kvality :) Máte rádi? A co nejvíce?

15. 1. 2019více informací ›

11. 1. 2019
Máme tady pro vás další akci a skvělou inspiraci. Až do 19.1 pro vás máme speciální nabídku na vepřovou kýtu. A že nemáte nápad jak kýtu udělat? Tak zkuste náš skvělý recept :)🔝🍽🥰

Vepřové řízky obalené v kukuřičné strouhance

Ingredience: 2 kusy řízků z kýty , 2 menší vejce, 3 hrnky kukuřičné strouhanky, ½ lžičky soli, lžíce nasekané čerstvé petrželky, lžíce olivového oleje, 4 lžíce hladké mouky, špetka pepře.

Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Vyložte plech pečicím papírem. Řízky lehce rozklepejte. Každý plátek z obou stran osolte a opepřete.
V jedné misce rozkvedlejte vejce spolu s olivovým olejem. V další misce smíchejte petrželku s kukuřičnou strouhankou a do poslední misky vsypte hladkou mouku.
Každý plátek obalte nejprve v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance. Položte na připravený plech.
Pečte 15 minut z jedné strany, poté obraťte a pečte dalších 15 minut.
Podávejte s bramborovým salátem či kaší :)

11. 1. 2019více informací ›

4. 1. 2019
Za dveřmi máme masopust a to jak víte je svátek dobrého jídla a pití, takže ještě než se pustíme do jelit, prejtu a dalších dobrot, dneska si ještě odlehčíme :) Znáte pečené papriky? Je to skvělý recept🍽🔝, navíc je paprika plná vitamínů ! Zkuste spolu s námi a třeba nám pošlete fotku📸

Jak na to?

Vezměte 4 větší papriky a dejte je na pečící papír na plech, cizrnu ve slaném nálevu, olivy, pesto, kuřecí šunku na kostičky, balkánský sýr smíchejte a směsí naplňte papriky. Ty potřete olejem s česnekem a solí a dejte je na 20min péct na 180 stupňů do trouby :)

A dobrota je na světě!

4. 1. 2019více informací ›

Přejeme vám krásné prožití svátků, ať je dnešní den dle vašich představ :)🎁🎀🥳🤩

24. 12. 2018více informací ›

20. 12. 2018
Vánoce k nám dorazily o kousek dříve. Připravili jsme pro vás řadu akcí abyste si mohli dopřát vy i vaši blízcí v čase svátků ty nejlepší delikatesy. Akce začíná již 20. 12 :) V akci najdete výběr šunek, salámů a klobásek :) :)

20. 12. 2018více informací ›

4. 12. 2018
Od 5.12 máme skvělou akci na telecí! Klasika je vídeňský řízek s bramborovým salátem, naše Bára ale zkusila z telecí kýty udělat výborné ragů se zeleninou! A čemu dáte přednost vy? Řízek nebo ragů?🙃🥩😉

4. 12. 2018více informací ›

30. 11. 2018
U nás najdete kromě skvělého masa, lahůdek také gurmánské delikatesky? Co byste si dali vy? Klobásku nebo sušenou šunku? Těžká volba!🥰🥩🥪🤔

30. 11. 2018více informací ›

15. 11. 2018
Vepřová plec je asi nejuniversálnější maso a my ho máme vážně rádi. Na řízky, na směsi či do omáčky. Skvělá z ní bude roláda, guláš a nebo Vepřová na paprice :)
Nejlepší na tom všem je ale fakt, že příští týden jí u nás máme v akci!!

Zdroj foto: varenistomem.cz

15. 11. 2018více informací ›

9. 11. 2018
Jen tak jako rychlou svačinku s rohlíkem nebo jako vynikající podklad na chlebíčky? Pařížský salát byl hitem dřívějších bufetů, milujeme jej ale i dnes. Chuť mu propůjčuje pařížský salám, dále obsahuje sladkokyselé sterilované okurky, cibuli, sterilovaný hrášek, majonézu, hořčici, sůl, pepř, worcester, ocet a cukr. Tento týden si jej u nás můžete dopřát za výhodnější cenu🤔🤑

9. 11. 2018více informací ›

25. 10. 2018
Dobře udělaná kachnička, uvnitř šťavnatá a na povrchu s krásně křupavou kůží, je pravou delikatesou.Od 1.11. do 4.11. 2018 si ji u nás můžete koupit v akci. Dali byste si ji raději s červeným, nebo bílým zelím?

25. 10. 2018více informací ›

12. 10. 2018
Co dobrého u nás můžete v tomto týdnu zvýhodněně koupit? Třeba příjemně pikantní salám Gurmán v pepři, který si můžete vychutnat jak na kousku dobrého pečiva, tak s ním dál kreativně pracovat. Vyzkoušejte třeba salámové šneky, které jsou rychlé a jednoduché, ale okouzlíte s nimi každou návštěvu.
Salámové pizza šneky se špenátem a balkánským sýrem
Budeme potřebovat:
listové těsto
salám Gurmán na zeleném pepři
rajčatová omáčka
baby špenát
balkánský sýr

Listové těsto rozválíme, potřeme ho rajčatovou omáčkou a poklademe salámem. Vše zasypeme nastrouhaným balkánským sýrem a listovým špenátem. Těsto zarolujeme a roládu nakrájíme na tlusté plátky. Kolečka pak vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Šneky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15–20 minut dozlatova.

12. 10. 2018více informací ›

2. 10. 2018
Recept na skvělý bramborový guláš! Kupte třeba nyní v akci točený salám a potěšte výbornou večeří celou rodinu :)

2. 10. 2018více informací ›

25. 9. 2018
Zvěřinové hody u Procházky! Využijte naši týdenní akci a udělejte si třeba úžasné jelení kotletky na víně. V nabídce máme kromě jeleního také maso z divočáka na guláš a kančí kýtu.

Jelení kotlety na červeném víně
Pro 2 osoby:
2 ks kotlet z jelena
200 ml červeného vína
čerstvý rozmarýn
6 kuliček jalovce
1 červená cibule
4 brambory
žampiony
vývar
máslo
sůl, pepř, kmín
šťáva z ½ citronu
Do pekáče vlijeme víno, přidáme nakrájenou červenou cibuli, kuličky jalovce (rozmačkané), snítky rozmarýnu. Do marinády vložíme kotlety a necháme přes noc marinovat.
Troubu předehřejeme na 200 °C, brambory omyjeme, osušíme a pečeme v troubě 40 minut. Po mírném vychladnutí úderem dlaní brambory rozmáčkneme.
Jelení kotlety vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme. Rozpálíme grilovací pánev, potřeme ji olejem a grilujeme 7 minut z každé strany. Kotlety přendáme na talíř a pod alobalem necháme asi 10 minut odpočinout.
V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nakrájené žampiony, které dochutíme solí a kmínem. Opečeme je dozlatova. Žampiony vyjmeme, do výpeku vlijeme vinnou marinádu z masa, přidáme vývar, provaříme do požadované hustoty. Na závěr přidáme na zjemnění omáčky máslo a citronovou šťávu.
Dobrou chuť!

25. 9. 2018více informací ›

16. 9. 2018
Pro opravdové milovníky dobrého jídla máme skvělou zprávu! Od 20.9. - 23.9. 2018 máme v akci TELECÍ KÝTU za 259,90 Kč. A co z ní máme nejraději? No přeci vídeňský řízek :)🍴🍺
Credit: www.lecker.de

16. 9. 2018více informací ›

1. 7. 2018
Milujeme grilování! Proto jsme pro vás připravili jedinečnou nabídku! Maso pro vás nakládáme denně čerstvé a řekněte samy, je z čeho si vybírat :)

1. 7. 2018více informací ›

10. 6. 2018
Tip na skvělou večeři nejen pro vás, ale i pro vaše ratolesti! Hot dog z našich skvělých párků! Doplnit ho můžete dle libosti třeba opečenou cibulkou.. a nebo se zelím :)

10. 6. 2018více informací ›

9. 5. 2018
Tak co, přátelé? Už jste letos grilovali? A co byste raději?
🍔nebo🌭?

9. 5. 2018více informací ›